Φρίσα

Γενικές πληροφορίες για αυτήν την κατηγορία: 

Η φρίσσα, που προέρχεται απ’ το αρχαίο όνομα θρίσσα, είναι ένα ταπεινό αλλά πανέμορφο ψάρι που στη πιάτσα αναφέρεται ως σαρδελομάνα και το Το επιστημονικό της όνομα είναι Sardinella aurita.

Εμφανισιακά είναι σχεδόν ίδια με την σαρδέλα (απλά, δυο με τρεις φορές μεγαλύτερη) και τη βρίσκουμε κοπαδιαστά μαζί της. Η φρίσσα έχει περισσότερα κόκαλα από τη σαρδέλα και μια λεπτή κίτρινη γραμμή που διατρέχει το σώμα της. Όπως και η σαρδέλα, τρέφεται με πλαγκτονικούς μικροοργανισμούς, φιλτράροντας το νερό καθώς κολυμπάει.

Είναι ψάρι πλούσιο σε ω3 λιπαρά οξέα και πολυακόρεστα και απολαμβάνεται κατεψυγμένη όλες τις εποχές του χρόνου. Είναι ιδανική για ψητή , φούρνο και ξυδάτη.

Κατηγορία προϊόντος: 
Κατεψυγμένα Ψάρια
Αφρόψαρα
Κωδικός προϊόντος: 
65